Lackering köksluckor Stockholm

Experten på lackering | 08-645 40 80

Lackering av köksluckor och andra inredningsdetaljer

Många drömmer om ett nytt kök i toppskick i sitt hus eller lägenhet, men om du har ett kök som är funktionellt och som passar in perfekt i bostaden finns det egentligen ingen anledning att byta ut det helt.

Bibehåll form och funktion, men spara pengar

Skåpsluckor och dörrar som behöver en uppfräschning kan man låta lacka om. Att anlita oss för lackering av köksluckor i Stockholm är kostnadseffektivt och ger dig ett "nytt" kök, men till en mycket lägre kostnad. Om du också byter till nya handtag eller knoppar och kanske förnyar bänkskivorna blir skillnaden ofta enorm. 

Det går att måla eller lacka om luckor av alla typer. Luckor och dörrar som har glasfönster måste givetvis maskeras först, men det är lätt gjort. Olika typer av ytmaterial, såväl fabrikslackerade som handmålade och sådana som har fanér eller är av massivt trä kan målas om. För träådrade luckor kan man antingen välja lasyrer för att byta färg men bibehålla träådringen, eller traditionell lackfärg som ger en helt slät yta.

Ge köket en personlig prägel

Du kan välja precis den färgnyans som du själv önskar då färgerna kan blandas utifrån olika kulörsystem. Det ger dig stora valmöjligheter att gestalta ditt kök efter egen smak. Färgutbudet brukar vara mycket begränsat om man köper ett nytt kök.

Här kan du istället perfekt kombinera dina köksluckor med den väggfärg, de tapeter eller det kakel som du har eller planerar att renovera ditt kök med. Det går även att välja flerfärgade köksluckor, exempelvis om luckorna har speglar eller lister som man gärna vill framhäva. Det här är möjligheter som är svåra att hitta någon annanstans i Stockholm, eller övriga delar av landet, då vi är specialiserade på just detta.

Om samma knoppar eller handtag som tidigare skall återanvändas räcker det att slipa och måla luckorna direkt, men om du vill byta till handtag som fästs på en annan del av luckorna måste de tidigare hålen förstås spacklas igen innan man lackar om och nya hål sedan borras för de nya handtagen. Allt det här kan vi ordna åt dig så att du får ett förnyat och fräschare kök till en billigare kostnad än vad det kostar att byta till ett helt nytt kök.

Anlita proffs eller lacka själv?

Det kan vara kul och inspirerande att måla eller lacka om sina möbler och annan inredning på egen hand. Tyvärr är det mycket svårt att uppnå perfekta resultat. Det gäller i synnerhet lackering, där penseln är den svagaste länken. I de allra flesta fall får köksluckorna en något ojämn yta som är svår att komma tillrätta med när du lackar själv, oavsett vilken typ av lack du använder.

Även de som sprutmålar på egen hand får lätt problem med rinnande lackfärg. Rätt utrustning, material, lack och inte minst den tid du måste ägna åt arbetet är heller inte gratis. Du måste också ha en lämplig plats att göra jobbet på, vilket inte är fallet för många bostadsrättsinnehavare i Stockholmsregionen.

Därför är det för de flesta ett bättre och mer kostnadseffektivt alternativ att anlita professionella lackerare. Då har du dessutom garantier för att resultatet blir perfekt. Vi har stor erfarenhet av att lackera just köksluckor och levererar dem till ditt hem i Stockholm med omnejd. 

Jämfört med alternativen vill vi gärna framhålla lackering av köksluckor som det överlägset billigaste sättet att få ett kök som ser ut som nytt. Titta gärna på vår prislista för att få en snabb översikt, eller hör av dig till oss för en mer utförlig offert på lackering av köksluckor i Stockholm.  

Genom att anlita oss är du garanterad ett slitstarkt och snyggt resultat